Select Page

Konec meseca januarja se bo zaključil eTwinning projekt, ki smo ga izpeljali z učenci obeh 3. razredov v sodelovanju z osnovno šolo iz Španije.

Cilj projekta je bil, da se učenci preizkusijo v šivanju. Nekateri so se s tem spoprijeli prvič in jim je vstavljanje nitke v šivankino uho predstavljalo velik problem, drugi pa so bili pri tem že zelo spretni. Da pa izziv le ni bil pretežak, smo najprej na karton prišili gumbe in na ta način izdelali novoletne voščilnice. Poslali smo jih v osnovno šolo CPEIP Huertas Mayores v mestu Tudela v Španiji.

V sredini decembra nas je presenetil paket, ki so nam ga poslali španski učenci. Zašili so nam jelenčke, ki so se jih tretješolci zelo razveselili. Nekateri so jih odnesli domov in povedali, da si bodo z njimi okrasili novoletno smrečico.

Konec meseca decembra smo se pripravljali na video klic z učenci iz Tudele. Odločili smo se, da jim bomo zapeli angleško pesem I am a music man in slovensko pesem Jaz sem muzikant. Ob klicu smo jim zaželeli vesel božič v slovenščini in angleščini. Da nismo kar tako, smo dokazali s petjem pesmi Feliz Navidad v španščini. S tem smo Špance zelo prijetno presenetili.

Nekateri naši učenci so se opogumili in storili velik korak – s tujci so klepetali v angleščini. Nekateri so se predstavljali in si pomahali, spet drugi pa so razvili pravi pogovor. Drug drugega so spraševali, kakšne igre se radi igrajo, katere šolske predmete imajo v obeh šolah, kateri je njihov najljubši, kdaj pričnejo in končajo s poukom; seveda niso mogli mimo računalnika in ugotovili so, da sta v obeh državah najbolj priljubljeni igri Minecraft ter Fortnite.

Za konec so španski učenci zapeli pesmi Jingle Bell Rock ter Makareno in ob njihovem petju smo vsi zaplesali. Res smo se zabavali in kar žal nam je bilo, da se je klic končal.

Učenci so bili navdušeni in so želeli, da bi še kdaj izpeljali podoben projekt.

Učiteljica: Sabina Hovnik