Select Page

Pred časom smo razpisali šolski literarni natečaj ob dnevu poezije. K pisanju pesmi smo povabili učence II. in III. triade. Dobili smo 44 pesmi, 26 avtorjev (15. iz II. triade in 29 iz III. triade). Člani literarnega kluba in literarnic smo pregledali vse pesmi. Imeli smo težko delo, saj je veliko pesmi res odličnih in ste za nas vsi in vsak posebej zmagovalec. Ker pa vsako leto izberemo tiste, ki so nam še posebej všeč, smo na koncu izbrali pesmi, za katere smo menili, da so nekaj posebnega. Vsi udeleženci dobijo priznanje, najboljši pa knjižne nagrade. Vse pesmi smo izdali v zborniku in ga pokloklanjamo vsem sodelujočim. In kdo so nagrajenci?

V kategoriji II. triada so to: Klara Štiglic iz 4.b za pesem MOJ BRAT, Lina Pepevnik iz 4.b za pesem ŽIVALSKI VRT, Lana Plečko iz 6.b za pesem DIVJI KONJI, SANI ČREŠNAR iz 6.a za pesem SANJE in Veronika Batagelj iz 6.a za tri pesmi, in sicer SLOVO, NAJSTNIŠKA LETA in PRAVA POT

V kategoriji III. triada pa so to: Anja Petek iz 7.b za pesem NAROBE SVET, Enej Marčič iz 7.a za pesem BOLEČINA, KAJA SEMENIČ iz 7.b za pesem BOLEČINA, Teja Lesar in Nuša Vogrin iz 8.b za pesem BABICA Z MAČKAMI in Ema Batagelj iz 8.a za pesem LAŽI.

Posebno nagrado podeljujemo Maruši Gorkič iz 8.b za 12 odličnih pesmi. Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje, nagrajencem pa čestitamo.

Mentorica: Sabina Ozmec

Naslovnica

II. triada

III. triada